خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار سرویس نقد کتاب

یادداشت؛

کتاب کهکشان نیستی کتابی با لحن روایی و داستانی جذاب

چه فرصت خوبی بهتر از ماه رمضان تا بتوانم کتاب کهکشان نیستی را که خود مرحوم شاملو -رحمت و رضوان الهی بر او-به من هدیه داد را بخوانم و تمام کنم.
تقویم روزنامه فرهیختگان29 آبان 1402

سمیه عالمی مطرح کرد؛

آنچه در چهار سال محاصره «نبل و الزهرا» اتفاق افتاد یک حماسه بود

سمیه عالمی نویسنده کتاب «باغ¬های معلق» گفت: نگاهم به ماجرا، فقط نشان دادن زخم‌ها و ضعف‌ها نبود. آنچه اتفاق افتاده بود یک حماسه بود علی‌رغم تراژدیک بودنش. آنها چهار سال محاصره‌ی عجیب را پشت‌سر گذاشته بودند.
تقویم روزنامه فرهیختگان21 تير 1402

نقدی بر کتاب متولد زندان؛ گزارش جاسوسی منتشر شد

در بخش‌هایی از داستان که به مناطق مختلف خوش آب و هوای خنداب اراک در استان مرکزی پرداخته شده است، فضاسازی خوبی از آن مناطق اتفاق افتاده و این مسئله نشان می‌دهد نویسنده توانایی وارد شدن به جزئیات و بیان موارد ریز را برای مخاطب دارد
تقویم روزنامه فرهیختگان01 خرداد 1402

یادداشتی بر کتاب «شبیه»؛

منتظر واقعی

«شبیه» رمان حجیم و مفصلی نیست، اما فائضه غفار حدادی در ۲۷۲ صفحه مسائل زیادی را در کنار هم بیان کرده است و تا حد خوبی نیز توانسته ارتباط منطقی بین موضوعات را رعایت کند.
تقویم روزنامه فرهیختگان19 ارديبهشت 1402

کتاب «تأملی در یادداشت‌های آقای هاشمی» روانه بازار نشر شد

کتاب «تأملی در یادداشت‌های آقای هاشمی»؛ نگاهی نقادانه به مجموعه کارنامه و خاطرات هاشمی رفسنجانی ۱۳۷۸ـ۱۳۶۰ به قلم مسعود رضائی منتشر شد.
تقویم روزنامه فرهیختگان21 اسفند 1401

با نگاهی نقادانه؛ کتاب «آقای هاشمی» منتشر شد

کتاب «آقای هاشمی»؛ تاملی در یادداشت‌ها و خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی روانه بازار نشر می‌شود.
تقویم روزنامه فرهیختگان21 اسفند 1401

نگاهی به کتاب «شهید نوید»

دل کندن همیشه سخت است

بار عمده‌ روایت کتاب «شهید نوید» روی دوش همسر شهید است. گاهی لحن عبارات مخصوصاً در فصل‌های مربوط به همسر به سمت شاعرانه شدن حرکت می‌کند اما لحن شاعرانه باعث نشده که روایت به سمت روایت صورتی برود.
تقویم روزنامه فرهیختگان27 بهمن 1401

آیینه‌ای ساده از شهیدی گمنام و مظلوم

چند خط برای کتاب «زخمی لبخند»

کتاب شهید علی خلیلی به‌سان زندگی او کوتاه است و شگفت. همان که آن عزیز سفرکرده کم زیست و کم گفت و زود رفت،«زخمی لبخند» هم کلماتش کم است و کوتاه و زودخواندنی!
تقویم روزنامه فرهیختگان12 بهمن 1401

یادداشتی بر کتاب«الو کاخ سفید؟!» به قلم لیلا قربانی

عملیات نظامی آمریکا در خاک ایران چگونه شکست خورد؟

تاریخ معاصر جهان در بخش روابط ایران و آمریکا، وقایع ریز و درشت بسیاری را در خود ثبت کرده که کنکاش و روایت تقریبا همه زوایای تاریک روشن آن به ماه‌ها و سال‌ها تحقیق و پژوهش و در نهایت، روایت تازه نیاز دارد.
تقویم روزنامه فرهیختگان08 بهمن 1401

جلسه نقد و بررسی کتاب «شبیه» برگزار شد

فائضه غفارحدادی مخاطب کتاب «شبیه» را نوجوانانی دانست که به ظهور اعتقاد دارند؛ اما تصویر روشنی از ظهور و پس از ظهور ندارند.
تقویم روزنامه فرهیختگان08 بهمن 1401

گفت‌وگوی با«زهرا باقری» نویسنده کتاب «شهاب دین» با موضوع زندگانی مرحوم آیت‌الله مرعشی‌نجفی

مطلع «شهاب دین» را غافلگیرکننده نوشتم تامخاطب پاگیر قصه شود

کتاب «شهاب دین» زندگینامه‌ای داستان‌گونه از آیت‌الله شهاب‌الدین حسینی مرعشی‌نجفی به نویسندگی زهرا باقری است که امسال به عنوان اثر محوری پویش ملی کتابخوانی معرفی شده است؛
تقویم روزنامه فرهیختگان04 بهمن 1401

نگاهی به کتاب «تو زودتر بکش»/۹

وقتی اسرائیل خالدمشعل را مسموم کرد و پادزهر را به او رساند

نتانیاهو و یاتوم هم می‌دانستند اگر مشعل بمیرد، آن‌وقت ملک حسین مجبور است دو مامور بازداشتی را محاکمه و اعدام کند. در نتیجه موضوع معامله حفظ جان مشعل، مقابل آزادی دو نیروی موساد مطرح شد.
تقویم روزنامه فرهیختگان04 بهمن 1401

نگاهی به کتاب «تو زودتر بکش»/۸

ترور فرمانده فلسطینی با بمب درون تلفن همراه

پس از تشییع جنازه یحیی عیاش، نیروهای عملیاتی حماس، جذب بمب‌گذاران شهادت‌طلب در کرانه باختری را شروع کردند و یکی از سخنگویان حماس گفت دروازه‌های جهنم به روی اسرائیلی‌ها باز شده است.
تقویم روزنامه فرهیختگان27 دي 1401

صد رحمت به داعش!

اگر در دوران اوج قدرت داعش، چند استان جنوبی و غربی کشور به‌دست آن‌ها می‌افتاد چه می‌شد؟
تقویم روزنامه فرهیختگان15 آذر 1401

نگاهی به کتاب «تو زودتر بکش»/۷

بُهت اسرائیل از انتقام سریع عماد مغنیه در ترکیه و آرژانتین

تیمی که انفجار بوینس‌آیرس را انجام داده بود، یکی از ۴۵ هسته خفته بخش تحقیقات ویژه حزب‌الله یا واحد ۹۱۰ بود که نیروهای نخبه‌اش از بهترین‌ها بودند و زیر نظر سپاه قدس در ایران آموزش دیده بودند.
تقویم روزنامه فرهیختگان20 دي 1348

نگاهی به کتاب «تهران تا تیرانا»

شاهد عینی اتاق رجوی

سازمان مجاهدین خلق، پنجمین دوره عمرش را پشت‌سر گذاشته اگرچه که در این سال‌ها از این سازمان فقط اسمی و سایه‌ای باقی مانده، ۵ دهه فعالیت مسلحانه، تجربه‌های فراوانی را برای این سازمان و مخالفانش در پی داشته است. این سازمان دقیقا از روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در روز ۲۲بهمن ۱۳۵۷، برنامه تصرف کلیت حکومت به هر طریق ممکن را داشت. از یک‌سو بر حمایت‌های مردمی و آمادگی میلیشیا و گستردگی پایگاه اجتماعی خودش اصرار داشت و این سازماندهی را مقوم مشروعیت رفتارش برای کسب «همه قدرت» تلقی می‌کرد و از سویی دیگر پدیده‌ای که آن را چماقداری می‌خواند، حملات به دفاتر و ستادهای علنی خویش را معلول تضاد سازمان با ارتجاع قلمداد می‌کرد. از اولین روزهای پس از انقلاب اسلامی این سازمان مدام خطر جنگ‌های داخلی را به مانند لبنان و ویتنام گوشزد می‌کرد واین هشدارها معنایی جز این نداشت که خود را یک طرف جنگ داخلی و طرف دیگر را ارتجاع یا همان خط امام می‌دانست. 
تقویم روزنامه فرهیختگان20 دي 1348

نگاهی به کتاب «تو زودتر بکش»

این‌کاروان دریایی ۴۰ کیلومتر دور از ساحل تونس، کاملا خارج از آب‌های سرزمینی این‌کشور توقف کرد. پایین‌تر از آن‌ها در اعماق دریا هم زیردریایی اسرائیلی گال از عملیات محافظت می‌کرد.
تقویم روزنامه فرهیختگان11 دي 1348
ما رادر شبکه های اجتماعی دانبال کنید